Форум за климатици. Мнения за климатик
http://klimatici-bulgaria.com/

Daikin Altherma - едно изгодно решение
http://klimatici-bulgaria.com/viewtopic.php?f=9&t=3321
Страница 1 от 1

Автор:  maistor [ Сря Фев 06, 2013 1:12 pm ]
Заглавие:  Daikin Altherma - едно изгодно решение

В днешни времена се говори много за енергоспестяващи уреди и за по изгодно отопление.Daikin Altherma е доста изгоно решение за всяко домакинство от към пестене на ток и на енергия .Термопомпата въздух-вода Daikin Altherma LT (Low Temperature - ниска температура) е предназначена за отопление, отопление/охлаждане, битова гореща вода. Системата може да бъде разделен тип (външно и вътрешно тяло) или моноблок. Daikin Altherma LT може да бъде свързана към слънчеви колектори за още по-добро енергоспестяване. Най-добро отопление се осъществява с вътрешна система водно подово отопление, тъй като максималната температура на водата в режим отопление е 55 ° С.СИСТЕМАТА СЕ СЪСТОИ ОТ ВЪНШНО И ВЪТРЕШНО ТЯЛО

ВЪНШНО ТЯЛО: ЕФЕКТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ ОТ ВЪЗДУХА

Външното тяло извлича топлина от околния въздух и повишава температурата на хладилния агент до ниво, достатъчно за осигуряване на отопление. След това топлината се прехвърля във вътрешното тяло по тръби, в които тече хладилен агент (това решение гарантира, че тръбите никога няма да замръзнат). Компактното външно тяло се монтира лесно, в това число и при апартаменти, тъй като не се налага извършване на изкопни работи.

ВЪТРЕШНО ТЯЛО: СЪРЦЕТО НА СИСТЕМАТА DAIKIN ALTHERMA

Вътрешното тяло нагрява водата,посредством хладилния агент, която циркулира през подовото отопление, термопомпените конвектори, нискотемпературните радиатори или обикновените вентилаторни конвектори, като същевременно осигурява и гореща вода за битови нужди. Ако изберете вариант с възможност и за отопление, и за охлаждане, вътрешното тяло може също така да понижава температурата на водата, за да внася освежаваща прохлада в помещенията. Вътрешното тяло се предлага като подов модел, но също така може да се достави и като стенен модел, за да отговори на потребностите на вашите клиенти.


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Автор:  GUGOMANOV [ Чет Фев 07, 2013 1:37 pm ]
Заглавие:  Re: Daikin Altherma - едно изгодно решение

Здрасти,

От 2008 година се занимавам с Алтерми на Дайкин... първата такава във ВАрна монтирах на бившия си шеф...тя беше 8kW и само за отопление...
Бачкат ефективно до 0 градуса... после почват да клякат мъжката....Ял съм им попарата на Дайкин...за периода от 2008 до 2012 докато се махна от старата фирма " Геймос корект " съм сменил поне 10 компресора на алтерми....и то след време разбарах защо... от неправилно изчисление на проектантите ... никой не слага буферни съдове защото си мислят , че като са инвертори и че няма да се изключват ... Да...ама ... НЕ.... и на втората година...максимум 3-тата и компресора е на компот.... но ... има си тънкости.... ако е термо-помпа въздух/вода..... само MITSUBISHI, LG или GENERAL ....никъв Дайкин... че ако почна да говоря.... много факти ще издам ;) :)

Но си прав , че в термо-помпите е икономията :) :mrgreen: :idea: :ugeek:

Автор:  Pr_Kr [ Чет Фев 07, 2013 2:43 pm ]
Заглавие:  Re: Daikin Altherma - едно изгодно решение

Тошиба-та също са много добри при термопомпите, даже според мен са преди ЛГ и Дженерал :)

Автор:  maistor [ Пон Фев 11, 2013 11:52 am ]
Заглавие:  Re: Daikin Altherma - едно изгодно решение

има истина с 0та градуса и на долу,доста им пада КПД-то ,но не ми се е случвало клиентите да се оплачат .Забелязал съм го . Явно съм попаднал на хора дето не им пречи . MITSUBISHI и LG са друга работа ..на -10 нямат проблеми с работата.

Автор:  GUGOMANOV [ Пон Фев 11, 2013 6:58 pm ]
Заглавие:  Re: Daikin Altherma - едно изгодно решение

maistor написа:
има истина с 0та градуса и на долу,доста им пада КПД-то ,но не ми се е случвало клиентите да се оплачат .Забелязал съм го . Явно съм попаднал на хора дето не им пречи . MITSUBISHI и LG са друга работа ..на -10 нямат проблеми с работата.


Човек... ако искаш вервай....LG от термопомпите са най-корави....тези THERMA-V са най-яките машинки... най-голямото предимство е че хидробокс-а.... вътр. тяло де :–) може да работи независимо от вън. тяло при авариен режим.... => ако се изпука нещо по вън. тяло.... оставате само на ел. нагреватели на водата... което е страшно предимство пред всички други :)
Пробвал съм го...
:)

:mrgreen: :ugeek:

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/