Форум за климатици. Мнения за климатик
http://klimatici-bulgaria.com/

DAIKIN или MITSUBISHI
http://klimatici-bulgaria.com/viewtopic.php?f=25&t=4676
Страница 1 от 1

Автор:  PIRGOS [ Вто Авг 27, 2013 10:56 pm ]
Заглавие:  DAIKIN или MITSUBISHI

Здравейте!Както се очаква съм изправен пред избора на климатик...предполагам много се е разисквало из форума за тези две марки климатици,но аз реших да направя нова тема и евентуално някой ползвал тези климатици да си каже мнението :) Дилемата е между DAIKIN FTXS25K и Mitsubishi MSZ-FH25VE или: http://vimax.bg/product/526/klimatik-da ... -2013.html vs http://veni-climat.com/%D1%82%D0%B5%D1% ... muz-fh25ve Става въпрос за помещение 17.5кв.м с добра изолация.Наясно съм с повечето екстри на Мицубишито,но се бях спрял първоначално да Дайкина,но не съм сигурен дали ще може да се справи с отоплението поради по-малката мощност.Моля за мнение :) благодаря предварително!

Автор:  Pr_Kr [ Сря Авг 28, 2013 11:36 am ]
Заглавие:  Re: DAIKIN или MITSUBISHI

Тези 2 модела са в различен клас. Мицубишито е в пъти по-добро като машина, параметри и допълнителни функции. Ако трябва да се избира между тях двата, задължително FH. Естествено има и други добри модели в този ценови клас, но за да можем да дадем точна насока е добре да отговорите на горните въпроси, за да добием ясна представа.
Като пример:
Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZJX-S
Fujitsu ASYG09LTCA/AOYG09LTC

Автор:  PIRGOS [ Сря Авг 28, 2013 3:51 pm ]
Заглавие:  Re: DAIKIN или MITSUBISHI

Ами става въпрос за жилищно помещение,17.5кв.м ;дограмата не е сложена още и не е избрана,но ще бъде нещо хубаво,със сигурност ПВЦ ; помещението е с тераса,на която ще има външни щори,а стаята е вътрешна,западно изложение,спалня,последен 5-ти етаж,панел,Бургас,сравнително топла зима,ще се използва и за отопление и за охлаждане...това е,дано помогне :)

Автор:  Pr_Kr [ Сря Авг 28, 2013 4:35 pm ]
Заглавие:  Re: DAIKIN или MITSUBISHI

Лично за мен някое от Мицубишитата, аз бих избрал Хеви 25 ZJX, но и FH25 на Electric също е добра машина, макар че все още не е тествана през зимата.

Автор:  miteva [ Вто Ное 26, 2013 2:36 pm ]
Заглавие:  Re: DAIKIN или MITSUBISHI

Ако питате мен определено Mitsubishi !!! Вкъщи се отопляваме точно с Mitsubishi MSZ-FH25VE и както аз така и цялото ми семейство сме толкова доволни от него, направо се преродихме както се казва, откакто сме с него. През зимата вкъщи винаги е топло, независимо от външните температури, ледове, студове…също така отоплява самото помещение доста бързо, след като бъде включен ;) За сега съм нямала никакви проблеми с него. Няма да сбъркате, ако изберете модела на Mitsubishi, убедена съм!

Автор:  tetcuo [ Сря Сеп 09, 2015 8:49 am ]
Заглавие:  Re: DAIKIN или MITSUBISHI

Ако търсиш отопление ще ти препоръчам Fujitsu - 12ка ще ти свърши перфектна работа, ще те топли повече от което и да било Mitsubishi и ще имаш по-малко ток за плащане :)
Този модел е най-добре http://atclima.bg/index.php/product/Fuj ... j-449.html
Този е с малки параметри но пак е доста добър http://atclima.bg/index.php/product/Fuj ... j-452.html

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/