Форум за климатици. Мнения за климатик
http://klimatici-bulgaria.com/

Какъв климатик да избера за отопление на двустаен апартамент
http://klimatici-bulgaria.com/viewtopic.php?f=2&t=6113
Страница 1 от 1

Автор:  Румен Кам [ Пет Ное 07, 2014 10:03 pm ]
Заглавие:  Какъв климатик да избера за отопление на двустаен апартамент

Здравейте!
Съвсем пресен съм /новак/.
Доскоро смятах, че мога да си избера климатици за отопление на ново жилище, но колкото чета разни мнения и препоръки разбирам, че знам твърде малко и не мога да се справя сам за правилния избор на климатик.
Става дума за сграда ново строителство в гр.София. Последен етаж с изложение запад/север. Добра топлоизолация по стени и таван/покрив. Без отопление в предните две зими температурата не пада под 10-12градуса.
За всекидневната с кухненски бокс при площ 23кв.м вътрешни стени , площта на прозорците -пластмасова дограма двоен стъклопакет са около 5.5м2- изложение запад. Спалнята е с две външни стени изложение запад и север- площ на остъкляването около 5м2. Двете помещения са свързани с коридор около 9м2. Височината на стаите е 2.65м.
Апартамента се обитава и от три кучета при което всички врати са отворени целодневно.
В досегашната си практика съм ползвал Митцубиши Електрик аналози на сегашните MITSUBISHI MSZ-FH35VE и 25VE
Ценово търся климатик около 1800-2300лв. за хола и аналогичен по мощност за спалнята. Държа да са тихи, икономични, като се заглеждам и в модели на Daikin и Toshiba. От форумите разбирам, че изборът на производител, мощност, ниво на шум на вътрешното тяло, екстри и един куп други параметри не ми позволява да направя сам избор. Надявам се на Вашето съдействие.

Автор:  tosh [ Пон Ное 17, 2014 10:17 am ]
Заглавие:  Re: Какъв климатик да избера за отопление на двустаен апарта

Не става ясно колко ти е квадратурата на спалнята, което е важно при определянето на мощността. Ако е стандартно - около 15м2 то може би отиваш към вариант за 2 броя 35-ци или 12-ки, защото коридорът е доста голям. FH35VE е добра машина, можеш да видиш още Fujitsu General Ashg - 12LTCA и Mitsubishi Heavy SRK / SRC 35 ZMX-S. Като избор от трите аз съм за Дженерала, ако има необходимите условия за монтаж.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/