Форум за климатици. Мнения за климатик
http://klimatici-bulgaria.com/

Профилактика на климатика- защо е важна?
http://klimatici-bulgaria.com/viewtopic.php?f=19&t=14100
Страница 1 от 1

Автор:  admin [ Пет Юли 14, 2017 2:07 pm ]
Заглавие:  Профилактика на климатика- защо е важна?

Какво може да направите сами?
За да се радвате на здрав климатк и чист въздух е важно да измивате с вода поне веднъж в месеца филтъра му. Ако в стаята се пуши или е много запрашено е желателно дори през 2 седмици да правите тази процедура. Която между другото не отнема много време, а разликата е видима.
Освен редовното почистване на филтъра е важно да се прави и профилактика от специлисти. Няма по идеално време за това от пролетта, за да се подготвите за охладителния сезон с чист и здрав климатик.


Профилактиката се препоръчва още и когато усетите неприятна миризма, или странен шум. Тези проблеми най-често са породени от натрупване на прах и мръсотия във вътрешните части на климатика, които се достигат само при разглобяване на тялото, нещо, което е по-добре да оставите на професионалистите.


Мръсният климатик може да е проблем!
Замърсяването на климатика може да бъде опасно за здравето, особено ако страдате от алергии. А когато въздухът не преминава свободно, компресорът на климатика работи по-трудно и хаби повече ток. Така без да разберете иначе икономичният уред може да се превърне в сериозна тежест за бюджета Ви. За това е важно редовно да чистите филтрите и да се доверите на специалисти за извършване на сезонната профилактика на системата. Така се грижите за собственото си здраве и за това на вашия климатик!

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/