Форум за климатици. Мнения за климатик
http://klimatici-bulgaria.com/

Тампони при монтаж
http://klimatici-bulgaria.com/viewtopic.php?f=18&t=48
Страница 1 от 1

Автор:  katq-velkova [ Чет Авг 09, 2012 9:21 am ]
Заглавие:  Тампони при монтаж

Ще ми монтират климатик след 2 дена и от фирмата ме посъветваха ако искам да ми сложат и тампони, обаче не ми обясниха добре за какво са ми тези тампони, само ми казаха, че ще трябва да си доплатя допълнително за тях. Моделът на климатика е Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJ-S и ще го монтираме в спалнята. Въпросът ми е дали има някакъв смисъл от тези тампони или от фирмата искат само да ми измъкнат някой лев в повече.

Автор:  boris [ Чет Авг 09, 2012 9:52 am ]
Заглавие:  Re: Тампони при монтаж

Тампоните се поставят за да се намали шума, идващ от външното тяло. Не винаги се чува шум от него, но ако това се случи е доста неприятно. Понякога дори се получават вибрации, които се предават на стената, прозореца и целият апартамент се тресе. Надявам се при вас да няма подобни неща. Лично според мен, особено щом ще се поставя на спалня климатика, е добре да му се поставят и тампони. Те са около 2лв на бройка, общо 8лв за 4 крачета, но така си спестявате по нататъшни ядове.

Автор:  maximal [ Вто Авг 21, 2012 8:52 am ]
Заглавие:  Re: Тампони при монтаж

Определено има полза да се сложат тампони. Аз определено мога да отчета разликата. Имам стар климатик, който е без тампони поне на 4-5 години. Тази зима ми монтираха друг климатик в спалнята и определено се усеща разлика. Няма го това дрънчене и вибрации. Доволен съм от тампоните.

Автор:  gena_eds [ Вто Апр 08, 2014 2:14 pm ]
Заглавие:  Re: Тампони при монтаж

има смисъл,обират вибрациите и са обезшумяващи

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/