Форум за климатици. Мнения за климатик
http://klimatici-bulgaria.com/

климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление
http://klimatici-bulgaria.com/viewtopic.php?f=17&t=14113
Страница 1 от 2

Автор:  lukabrazi1 [ Вто Окт 31, 2017 12:41 pm ]
Заглавие:  климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Здравейте! климатика духа непрекъснато хладен въздух при по ниски градуси, а щом вдигна на 30-31 градуса и започва да духа топъл въздух, дори си е горещ направо.На вън температурата е +7 градуса
Нямам против хладният въздух, но създава усещането и ефекта като че съм пуснал вентилатор през лятото и ми е студено и направо се схващам като при вентилатор, а в самата стая не е студено. В момента съм направил климатика на отопление на 24 градуса, в стаята е 22 а въздухът, който се движи е хладен и на мен ми е студено на тялото. Каква е причината? Ако вдигна градусите на над 29 започва да духа горещ въздух.Но не мога да си позволя такива разходи за електричество. Как да постъпя? ефекта го усещам все едно е лято и в стаята ми е 22 градуса и съм си пуснал вентилатор за охлаждане.Закупен е преди месец от Зора и си има 2 години гаранция.

Автор:  admin [ Вто Окт 31, 2017 5:59 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Здравейте, според мен като начало не сте се насочили към правилен марка. За отопление се купуват по-свестни климатици, иначе става точно това, което казвате. Май, май проблемът е по-скоро в това, едва ли му има нещо. Но това, което може да се направи е да се свържете с някоя фирма за поддръжка на климатици да дойдат да го погледнат, как му е фреонът и дали работи като хората. Иначе намерих едно текстче със съвети, ако не сте го настроили правилно. https://vimax.bg/blog/Recommended-setti ... onditioner

Автор:  lukabrazi1 [ Вто Окт 31, 2017 6:39 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Благодаря, свързах се с техниците които го монтираха и чакам да ме посетят.От магазин Зора ми отказаха да го върна и да доплатя за по висок клас.Казаха ми " не очаквай чудеса от климатик за 700 лв." Интерсното е че когато ми го продаваха ми казха точно обратното!Сега като дойдат техниците ще ме убеждават че всичко му е на ред и за мен остава единствения вариант да го троша умишлено 3 пъти за да ми върнат парите или заменят с нов при което ще доплатя за по читав.Освен ако наистина има проблем и не го отстранят!Н а което се надявам.

Автор:  admin [ Сря Ное 01, 2017 5:17 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Доста некоректно от тяхна страна, но то за това такива неща се купуват от специализирани магазини. В големите вериги нямат обучен персонал на тях им е важна продажбата. Дано техниците успеят да направят нещо, но наистина климатик за 700 лв. трудно ще Ви стопли, това са си машини за охлаждане. От бюджетните марки се насочете към Gree.

Автор:  lukabrazi1 [ Сря Ное 01, 2017 8:49 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Благодаря!А някой може ли да ми каже при температура в стаята 19 градуса, външна температура 1 градус, каква температура трябва да излъчва климатика в режим на отопление?! Четох из форумите че след като засмуква от стайната температура около 20, трябва да излъчва около 35-40

Автор:  admin [ Пет Ное 03, 2017 5:41 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Това е доста труден въпрос. Тези стойности зависят от много фактори и не може да се каже просто така. Най-добре като Ви дойдат майсторите те ще замерят и ще кажат. Дръжте ме в течение, защото казусът е интересен.

Автор:  lukabrazi1 [ Пет Ное 03, 2017 7:52 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Направих замерване сам с лазерен термометър.При външна температура 4 градуса, температура на стаята 20, при зададени 26, той излъчва 35-38.които се усещат като хладнен въздух предвид 36 градуса температура на тялото.Направих същото замерване с два други климатика, при същите условия излъчват 60-65 :) След като дойдат техниците ще пиша какво е тяхното становище!

Автор:  lukabrazi1 [ Пет Ное 03, 2017 7:57 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Забравих да добавя: Ако задам 31 грудуса, започвва да излъчва 55.Което означава че може да си духа топло но при зададени24-25 не го прави

Автор:  admin [ Пон Ное 06, 2017 4:12 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Има това са си 50% по-нисък капацитет. Жалко, че така се е получило. Не искам да Ви плаша, ама зимата едва ли ще е по-добре. Просто климатикът не е ок за отопление, лятото ще Ви върши работа, ама зимата ще си е студ и високи сметки. Дръжте ме в течение, че темата е доста интересна.

Автор:  lukabrazi1 [ Пон Ное 06, 2017 9:27 pm ]
Заглавие:  Re: климатик Daewoо духа хладно в режим на отопление

Днеска идваха техниците, замерваха фреони, налягане и казаха че всичко е ок.Той е със забавен старт за да започне направо да духа топло, винаги при първоначално пускане издухва 50 градуса, след като веднъж спре и се включи отново вече е 35-40,Причината да духа по 35-40 градуса при зададени 25 била че влизал в някъв икономичен режим при който намалял оборотите на компресора, изразходвал 200-300 вата и само поддържал.В интерес на истината в момента съм му задал 26 градуса, духа 38 а в стаята е 25.Стаята ми е със сменена дограма и и 8 сантиметра външна изолация.Топло е, просто не трябва да духа към мене понеже не е комфортно, усеща се хладно.Казаха ми че ако не го спирам не повече от 40 лева ток на месец ще харчи.Колко е истина ще разберем когато дойде сметката :)

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/