Форум за климатици. Мнения за климатик
http://klimatici-bulgaria.com/

Плюсове и минуси на мобилните климатици
http://klimatici-bulgaria.com/viewtopic.php?f=17&t=14101
Страница 1 от 1

Автор:  admin [ Пет Юли 14, 2017 2:10 pm ]
Заглавие:  Плюсове и минуси на мобилните климатици

Още преди началото на отоплителния сезон решихме да Ви споделим повече информация за плюсовете и минусите на мобилните климатици, защото те определено предизвикват много дискусии. Имат си както почитатели, така и големи противници. Но добрата информираност е правилният начин за вземане на решения, ето защо изведохме плюсовете и минусите на подвижната климатична система в няколко точки.


Мобилният климатик представлява само вътрешен агрегат без външно тяло, като въздухообменът се извършва с въздухоотвод, който трябва да е изведен извън помещението. Иначе се губи смисъла от употребата му. Този тип модели са подходящи предимно за охлаждане, докато за отопление действа по-скоро като обикновена печка, с нагревател.
Плюсовете са свързани с това:
че няма нужда от монтаж. Купувате климатика и веднага можете да започнете да го използвате, без да се налага да пробивате стени. Това е удобно за хора живеещи под наем, както най-често мобилните климатици са избирани от хотелиери, защото лесно могат да местят климатика от стая в стая.
Преносимите климатици са препоръчвани и от еко активистите, защото така се намалява нужадата от климатик за всяка стая.
Голям плюс е и това, че са в много компактна форма и могат да Ви следват дори извън дома, като са удачен избор за каравани, хижи и всякакви дейности извън дома.
Сега е време да разгледами и минусите.
Основният и най-често изтъкван минус е шумът. След като целият климатик е събран на едно място, в една стая то следва той да бъде по-шумен от стандартен климатик. Нивата на шум винаги са обозначени на опаковката, така че може да се запознаете с тях преди покупка. Но ако трябва да го сравним с нещо прилича много на работа на няколко сешоара.
Според други мобилните клиатици всъщност не са достатъчно енергийно ефективни. Обикновено климатиците, които могат да се намерят са енергиен клас D, много рядко може да се намери А. Те не са инвертори и са изключително натоварващи бюджета.
За да инсталирата мобилния климатик Ви е необходим прозорец или процеп, през който да отвеждате тръбата му навън. Това може да Ви откаже да го местите и целият му първоначален замисъл да се загуби.
Не е добър избор за големи помещения, защото ще трябва да изберете най-големия предлаган климатик, а колкото по-голям е, толкова по-малко вероятно е да искате да го местите.След като разгледахме плюсовете и минусите изборът дали да изберете мобилен или стандартен климати остават за вас.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/